Tavada İrmik Tatlısı

Hızlı Yemek Tarifleri, Tavada İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır, Kolay Tavada İrmik Tatlısı Tarifi, Pratik Yemekler.

Resimli yemek tarifleri siteniz bugün Tavada İrmik Tatlısı tarifiyle karşısınızda. En usta yemek tariflerini sizlere açıklıyoruz.

3 yumurta

1 kahve fincanı irmik

1 kahve fincan un

yarım limon suyu

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı sıvıyağ

Süslemek İçin;

krem şanti yada kaymak

Şerbeti İçin;

2 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

1 paket vanilya

Yumurtaları hafifçe çırpın, un, irmik, limon suyu ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Şerbet malzemelerini 2 dakika kadar kaynatarak soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tavada yağı kızdırın. Kızan yağa hazırladığınız hamurdan kaşık kaşık atın. Her iki tarafı da kızarınca yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın. Servis tabağına alın, krem şanti yada kaymakla süsleyerek servis edin.

Umarım tarifimizi beğenmişsinizdir. Lütfen yorum yazınız.

Bkz. tavada irmikli sünger tatlısı,tavada irmik helvası,türk mutfağı,bedava yemek e-kitabı,yemek pişirmek

This entry was posted in Pratik Yemekler and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Geri bildirim linki .

Yorumlarınızı Alalım

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *